Menü Bezárás

Kutatás-Fejlesztés

2016. 07. 19.
Arculat-Immo Kft.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AZ ARCULAT-IMMO KFT. „ENERGIAMEGTAKARÍTÁSRA ÖSZTÖNZŐ KIADVÁNY” MEGJELENTETÉSE

A budapesti székhelyű Arculat-Immo Kft., „Energiamegtakarításra ösztönző kiadvány” megjelentetésére nyert vissza nem térítendő támogatást a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában.
Az ED_13-1-2013-0013 azonosító számú projekt összesen 7.750.100,- forintos vissza nem térítendő támogatást kapott.

A kiadvánnyal célunk volt egy olyan fogyasztói igény betöltése, melynek során, a negatív példákon is keresztül tud tanulni az egyes szegmensekben a magánvevő, a családi ház tulajdonos. Egy-egy példa segítségével emeltük ki azokat a lépéseket, amelyek a felújítás előkészítéseként fontosak. Információt, tudást adunk az olvasó kezébe, hogy ne csak 1-1 felújítási folyamatban gondolkodjon, hanem értse meg azok összefüggéseit is. A könyv egy olyan hiánypótló kiadvány, mely a tulajdonosokat az átfogó felújítások irányába vezeti az egyes és nehézkes, tervezetlen ad-hoc jellegű felújítások helyett, megmutatva azt is, hogy ez nekik miért gazdaságos, és ezt milyen megoldásokkal tudják elérni.

Mindezeket minden energetikai épület-felújítási folyamat bemutatása során a vevő nyelvén fogalmaztuk meg. Ebben minden témakört, amely egy épület felújítás során előtérbe kerülhet, megfogalmaztunk olyan magánvevői nyelven, amelyet megért, amelynek segítségével a felújítási folyamat során magabiztosabban tud majd dönteni az egyes lépésekről, az egyes megoldásokról és azok összefüggéseit is ismerni fogja részletesebben. A könyvben külön fejezetet szenteltünk az épület felújítások jótállás, garancia, szavatosság kérdéskörének is, hogy a manapság előtérbe kerülő energia hatékony felújítások során a magánvevő tisztába kerüljön azokkal a jogokkal és információkkal, melyek őt védik, neki nyújtanak biztonságot. Az így összeállított kiadvány komoly hatással van a magánvevők, a családi ház tulajdonosok szemléletformálására, tudatos vásárlóvá, olyan vásárlóvá válnak, akik szeretnék otthonukat szebbnek, jobbnak látni, és legalább 50%-os lakásrezsi csökkenést elérni.

A projekt 2013.11.15 – 2016.07.22 között valósult meg 12.630.100,- forint összköltségből.